http://rracko.sk

Ulož to služba

Server Ulož.to dlhodobo slúžil na nelegálne zdieľanie súborov chránených autorskými právami, či už išlo o filmy, seriály, počítačové programy, hry alebo hudbu.

Spoločnosť sa kvôli tomu dostala niekoľkokrát na súd a musela obmedziť možnosť zdieľania a sťahovania niektorých konkrétnych titulov.

Tento rok navyše nadobudla platnosť novela autorského zákona, podľa ktorého na prevádzkovateľa stránok prechádza zodpovednosť za dáta, ktoré na ne nahrajú používatelia.Ulož.to sa kvôli tejto úprave zákona premenovalo na Ulož.to Disk a stalo sa z neho cloudové úložisko. Nelegálne zdieľanie súborov však pokračovalo aj naďalej.

Od 1. decembra však prichádza ďalšia zmena. Súbory budú môcť sťahovať iba registrovaní užívatelia. Súbory už nebude možné zdieľať verejne a každý bude môcť sťahovať iba súbory, ktoré sami nahral.

„Aby sme aj do budúcna spĺňali všetky zákonné kritériá, najmä v súvislosti s novou európskou legislatívou, zavádzame od 1. decembra výraznejšie zmeny fungovania cloudového úložiska Ulož.to Disk,“ uviedol Jan Karabina, konateľ spoločnosti Cloud Platforms.

Všetko