http://rracko.sk

Microsoft Teams, alternatíva k Google Meet

Čoraz viac ľudí používa Microsoft Teams ako nástroj pre chat a online stretnutia. Ideálny je pre tímovú prácu vďaka výhodám, ktoré ponúka v oblasti komunikácie, produktivity a interakcie. 

Čo je Microsoft Teams?

Teams je platforma navrhnutá tak, aby to bola možná komunikácia a spolupráca medzi užívateľmi ktoré patria do toho istého tímu. Je rovnako užitočný v pedagogickej aj odbornej oblasti. Vďaka svojim funkciám virtuálnych správ nám to umožňuje organizovať virtuálne stretnutia, zdieľať súbory a iné akcie realizovať všetky typy projektov.

Na druhej strane je potrebné poznamenať, že ide o a bezplatnú aplikáciu a je prístupná z akéhokoľvek zariadenia. (Mobil-android, IOS, Tablet, PC, HUB). Všetko funguje v reálnom čase a synchrónne. Táto flexibilita je nepochybne jednou z veľkých predností Microsoft Teams.

Majte tiež na pamäti, že Teams má tú výhodu môžu byť integrované s mnohými ďalšími aplikáciami, ako sú napríklad tie, ktoré sú súčasťou kancelárskeho balíka Office 365 od spoločnosti Microsoft.

Táto aplikácia bola koncipovaná s ohľadom na podnikateľský svet, no v súčasnosti je široko používaná aj vo vzdelávaní a iných sektoroch. To znamená, že hoci sa používa najmä vo firmách, veľmi častá je aj jeho prítomnosť vo vzdelávacích centrách. 

Microsoft Teams verzus Google MeetAké sú dôvody, prečo sa Microsoft Teams stal hlavnou alternatívou k Google Meet? Obe možnosti zaznamenali skutočný boom počas mesiacov pandémie a potreby pracovať online na diaľku .

V tom čase Teams v priebehu niekoľkých mesiacov dosiahol celosvetovo 145 miliónov používateľov. Teraz, keď sú okolnosti našťastie lepšie, všetko nasvedčuje tomu, že v oboch prípadoch sú tu, aby zostali.

Obe aplikácie ponúkajú viac-menej rovnaké služby (hovory, videokonferencie, chat...) a ich účel je v podstate rovnaký: uľahčiť tímovú prácu na diaľku. Existujú však jemné rozdiely, ktoré môžu nakloniť rovnováhu na jednu z dvoch strán.

Microsoft Teams aj Google Meet ponúkajú svojim používateľom vynikajúce možnosti pripojenia a komunikácie. Videokonferencie majú HD kvalitu 1080p a ponúkajú pohodlné možnosti, ako je zdieľanie obrazovky, skupinové hovory, virtuálne pozadia a mnohé ďalšie. 

Teams ponúka titulky a funkcie prepisu. Ich webináre sa podarilo vylepšiť ich funkcie a teraz ponúkajú podporu až pre 1.000 10.000 účastníkov. Microsoft Teams alebo Google Meet ? Ktoré si vybrať ? Konečné rozhodnutie musí závisieť od toho, aké sú naše skutočné potreby. Ak hovoríme o čisto osobnom použití alebo dokonca o malom podnikaní, Google Meet môže byť najlepšou voľbou. Ak však spoločnosť už používa Microsoft 365, najlepšie je vybrať Microsft teams. 

Všetko