Ostrov Asdu (Asdhoo)


Asdú je neobývaný ostrov na atole Káfu na Maldivách. 

Asdhoo ostrov sa nachádza 32 km severne od letiska, sviežeho tropického raja na atole North Male, a je známy svojím živým útesom, ktorý žiarlivo stráži a chráni jeho vedenie. S 30 bungalovmi orientovanými na pláž je to jeden z najmenších a pravdepodobne najviac neformálne spravovaných rezortných ostrovov na Maldivách. Manažment sa snaží zachovať tradičnú jednoduchosť a prirodzenú rovnováhu ostrova a zároveň poskytuje rôzne služby/zariadenia pre príjemnú a uspokojujúcu dovolenku.

Prírodná krása tohto malého ostrova je v jeho bielej piesočnatej pláži, ktorá ustupuje do krištáľovo čistej vody lagúny a v exotickom koralovom útese s množstvom tropických rýb nepredstaviteľných farieb. Ryby s vami doslova plávajú a občas vás štuchnú za novým známym. Útes, asi 20 až 30 metrov od pláže, je ideálny pre začiatočníkov-potápačov a na šnorchlovanie. Pre skúsených potápačov sú tu špeciálne miesta na potápanie pri útesoch, ako aj kanály, ktoré sa otvárajú do Indického oceánu, aby mali vzácny pohľad na život s podmorskými predátormi.

Asdu Sun Island je spojený s letiskom Malé pomocou rýchleho motorového člna Asdu, ktorý si treba dohodnúť pred príchodom. Cesta trvá približne 1 hodinu a pol na prekonanie vzdialenosti 32 km. Môžete sa tiež vydať na dhoni, tradičnú maldivskú motorovú loď, ktorá trvá asi 3 hodiny. Hovorí sa, že je to trojhviezdičkový rezortný hotel, pretože nemá moderné vybavenie. Jednoduché a tropické dovolenkové miesto.